22 Ocak 2013 Salı

Yeşil kolyem

Yeşil manyağıyım, evet evet yanlış okumadınız, yeşil rengine ayrı bi hastalığım var, kıyafetlerimde ojelerimde en çok çeşit yeşildedir. Ayrı bi mutluluk veriyor bana nedense özellikle koyu yeşil tonlar.. O yüzden yeşil renkli ne görürsem aşık olabiliyorum :) Bu da öyle bir hikaye.. Balıkesir'de takı dükkanında sepette hemen gözüme ilişti ve resmen vuruldum, hem çok güzel büyük hem de müthiş bi rengi vardı taşın! Ne için kullanacağımı bilmeden hemen aldım...
Sonrasında en çok en güzel kolye olur dedim bundan.. Madalyon gibi tam istediğim gibiydi :) Bu arada küçük kolyeler pek tarzım değildir, çoğunlukla madalyon gibi uzun kolyeleri tercih ederim, severim. Hemen gidip bronz kahve zincir alıp, çoğu kişinin rahatlıkla yapabileceğini bildiğim şekilde karga burnu yardımıyla bu kolyeyi yaptım.. Ta taaamm! İşte bu kadar :)




Umarım siz de beğenmişsinizdir, yeşili biçok şey ile de kombinleyebiliriz, siyah, kahve, mor benim sık tercih ettiklerim..
Aklımıza gelen şeyleri uygulamanın mutlaka kolay bi yolu var, yeter ki tembellik etmeyelim :)

Herkese mutlu günler :)

Yüzüğünü Kendin Yap !

Siz de büyük yüzüklere bayılıyor fakat çoğunlukla kafanızdaki yüzüğe sahip olamıyor musunuz? Dışarda ya da evde gördüğünüz herhangi birşeye derin derin bakıp, "keşke yüzüğü de olsaydı bunun mu diyorsunuz?Ya da bütçeniz mi elvermiyor? İşte o zaman doğru yerdesiniz :) Size birkaç önerim var, bunlar hem çok kolay hem de çok şık :)  Ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve onları çok seviyorum:) Yapımları çok önce olduğu için sadece tarif edebilirim ve google amcamız sağolsun, nasıl bişey olduklarını görsel olarak gösterebilirim:)
 Benim halam yıllarca terzilik yaptı, ben de ne zaman İstanbul'a ona gitsem toka ya da yüzük kolye için büyük taşlar ya da düğmeler aşırırdım :) Bu gördüğünüz kırmızı ve beyaz yüzüklerim aslında düğme :)
 Gördüğünüz gibi hazır satılan boş yüzüklere benzer renkleriyle diktim sadece. Hepsi bu :) Öncesinde ince metal düşündüm ama parmaklarımı acıttığı için en iyisi ip oldu.


 Bu yüzüklerimin çekimi sonrası fellik fellik en sevdiğim yüzüğümü aradım, taradım bi türlü bulamadım :( o da çok sevimli bir taştı. sahilde bulup rengine vurulmuştum... Şuan bunları yazarken hala aklım onda, acaba nerde?? Neyse ben yazımı onu bulmak adına geç yayınlamayayım, nasıl yapıldığını anlatan görseller paylaşayım en iyisi..
Gördüğünüz gibi sıcak silikonu tabanca ile koyup taşımızı yapıştırıyoruz.. Bu kadar basit işte :) Bi üstteki fotoğrafta Peligom ile yapıştırılmış, ben denemedim, ne kadar kalıcı olur bilemem ama silikon tabancanız yoksa  böyle de yapıştırabilirsiniz:) İlk fırsatta kendi biricik taşlı yüzüğümü bulup fotoğrafını paylaşacağım sizlerle.. 
 Nasıl buldunuz düğme yüzüklerimi? Her kıyafete göre istediğimiz yüzüğü yapabiliriz artık :)



8 Ocak 2013 Salı

Nail Art #1 KAR TANELERİ

Merhabalar!
Yılın ilk günlerine yakışır bir manikürle sizlerleyim :)
Hem yeni yıl ruhunu, hem de şu 2 gündür yağan lapa lapa karın çok sevdiğim sembolünü tırnağıma uyguladım diyebilirim :)

363 nolu Gabrini kırmızısını çok seviyorum, tam bir yılbaşı kırmızısı, ışıltıları ise harika! tek başına uygulandığında da çok şık duruyor. Tabi ki kusuru, fotoğrafta da anlaşıldığı üzere, kuruduktan sonra pürüzü çok... Tabi ki noel ruhunu yansıtmak için çam yeşiline de ihtiyacımız olduğunu düşündüm ve 74 nolu Pastel kullandım. Kendisi geçen yıl ojeyi çok sevdiğimi bilen bi arkadaşımın yılbaşı hediyesi :) Sürümü çok kolay ve tek kat yetiyor :)
 Manikürü, alt baz olarak kırmızı ve yeşili sürdükten sonra, 04 no Golden Rose beyaz ile kürdan yardımıyla çizerek tamamladım. Yarım, büyük bir kar tanesi ve yanında küçük bi tane daha.. Tırnak üzerine ince ve istediğimiz çizgileri yapabilmenin püf noktalarını başka bi yazımda anlatacağım.. Ve cila ile de manikürümü tamamladım.
Dışarıda karı görünce balkona koştum, dışardaki kar taneleri mi yoksa benim kar tanelerim mi daha güzel diye size sorabilmek için :) Ama maalesef makinam bu görüntüyü bir arada almama izin vermedi ve aşağıdaki gibi bir şey elde ettim :(


Nasıl buldunuz? :)

HOŞGELDİM!

Kimi yaşadığı şehri değiştirir, kimi işini, kimi ise arkadaş çevresini değiştirir hayatında yeni bir başlangıç için.Burada uzun zamandır olmama rağmen, maalesef tam bir başlangıç yapamamıştım..


İşte o gün bugün :)
Uzun süre önce cesaretlendirilmiştim aslında, ama bi türlü elimdekiler paylaşacak kadar iyi gelmiyordu gözüme.. En basitinden fotoğraf kalitesinin kötü olması çok üzüyordu beni. Ama artık bu duruma bu kadar takılmayıp paylaşımlarıma başlıyorum :) Eski paylaşımlarımın fotoğraf kalitesi biraz düşük olabilir, ayrıntıları anlaşılamayabilir, bunun için affınıza sığınıyorum ve en kısa zamanda onları daha güzel fotoğraflarla güncelleme sözü veriyorum kendime :)
Bu blogta neler göreceksiniz?
* Öncelikle tam bir deli sayılmasam da ciddi şekilde oje tutkunuyum, bu da her dışarı çıkışımda yeni bir  oje alıp onu asla yalnız başına kullanmamam demek oluyor :) Ojeden çok tırnak üstünde tasarladıklarıma önem veriyorum. Ojeler paletim, tırnaklar tualim :) 
* Çok çok amatör olmakla birlikte (gerçekten, tamamen amatör:))  kıyafetler tasarlıyorum. Tasarımlarım dikim aşamasına geçemiyor bazen ama yine de kendi kıyafetlerimde yaptığım küçük detayları umarım beğeneceksiniz :)
* Mimar adayı olduğum için tabi ki binalar, mimari tasarımlar ve özellikle iç mekan tasarımları vazgeçilmezlerim! Ev için aksesuarlar, evde yapılabilecek tasarımlar ve bunun gibi birçok paylaşımla sizlerle olmayı planlıyorum :)
Umarım hep birlikte güzel şeyler öğreniriz :)
Herkese mutlu bir akşam diliyorum :)