29 Nisan 2013 Pazartesi

Nail Art #5 - Sünger tekniği ile çalışmalar

Herkes gibi ben de internette görür görmez bayıldım ve uygulamak için hemen kolları sıvadım :)
Bunlar ilk denemelerim ve yapar yapmaz fotoğraflamıştım o yüzden sağı solu bulaşmış tırnakları görebilirsiniz :)
Sünger tekniğini bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse, zemine istediğimiz ojeyi sürüyoruz, iyice kurumasını bekliyoruz.renkli ve ikili üçlü boyama yapacaksanız zemine kireç beyazı tercih ederseniz, üstüne gelecek renkler kendisini daha güzel gösterir. Bu arada sünger olarak istediğinizi tercih edebilirsiniz, daha büyük boşluklar isterseniz bulaşık süngeri, daha sık ve küçük dokular elde etmek isterseniz de pudra süngeri tercih edebilirsiniz. Ben allık süngeri kullandım bu manikürlerde, yani bu söylediklerimin ortası büyüklükte bi dokuya sahipti ;)
Sonrasında, ojemiz iyice kurudktan sonra, istediğimiz rengi ya da renkleri bi kağıda döküyoruz. Ben bi örnekte simli tek bi ojeyi uygularken, diğerinde 3 farklı renk uyguladım. Bu üç rengi kağıda bitişik olarak bi parça döküp, süngerimin ucuyla üçünden de aldım. Sonrasında küçük hareketlerle, hatta yaraya tampon yapar gibi tırnağa uyguluyoruz. Kenarlara bulaşmasın diye çok uğraşmayın, kulak temizleme çöpünü asetona batırıp rahatça temizleyebiliyoruz sonra ;)
Tüm tırnaklara uyguladıktan ve yine iyice kuruduktan sonra top coat yani cilamızı sürüyoruz.... 

Ve Ta Daaaaa :))
Çok zahmetli olmamakla birlikte alışana kadar ilk bi iki tırnakta istediğimiz görüntüyü elde edemeyebiliriz, yani bende öyle oldu :) Ama çabuk alıştım ve diğerleri çok çabuk bitti.







Tabi ki yine fotoğraf kaliteleri için affınıza sığınıp umarım anlamışsınızdır diyorum. Veeeeee bugünlük bu kadar! :)

Herkese iyi akşamlar!

Nail Art #4 -Geçen yılın manikürleri Burberry- Uğurböceği- Damat- Converse- NewYork Silüeti

Evvvet bayanlar!

Bugün bu güzel havaya rağmen pek bi neşesizim, nedenini de bilmiyorum. Bilgisayarı da karıştırırken daha ilk başladığımda internetten bulduğum, sevdiğim manikürleri yaptığım fotoğrafları buldum. Onlar sayesinde keyfim yerine geldi, cıvıl cıvıllar :)  Ah bi de güzel çekilmiş olsalardı keşke...Onları da sizlerle paylaşmak istedim. Çoğunun fotoğraf kalitesi kötü, çünkü kendi müthiş(!) telefonumun kamerasından çekildiler. O zamanlar bunları paylaşma gibi bi düşüncem yoktu, bi kaç arkadaşımla eğlencelik paylaşmak yetiyordu.. Bunun için hepinizden özür biliyorum, umarım en kısa zamanda tekrar yapıp, hem yapılışını hem de daha net halleriyle bloga koyabilirim.

Ve işte öncelikle benim Çakma Burberry'lerim :)



Ardından Uğurböceği denemem :)






"Parmaklarımın ne eksiği var, onlar da giyer Converse" temalı çalışmam :)



Damat parmaklar da unutulmasın tabi :)



Son olarak da, en çok uğraştıklarım, en beğendiklerim ama maalesef sizlere fotoğraf nedeniyle doğru düzgün gösteremediklerimden..... Newyork silüeti !



Sırayla BATMAN SUPERMAN ve KING KONG ...
Ve finalde I LOVE BIYIK :) temalı baş parmağım :)


Süper kahramanlar parmaklarıma konmuş!!! :)

Çok beğenerek yaptım hepsini ve çok severek kullandım, e tabi akıllandım artık fotoğraflama kısmına çok daha fazla dikkat edilecek! :)

Umarım beğenmişsinizdir, Sizin ilginç manikürleriniz var mı?? Ya da önerileriniz?




Bu bol güneşli güzel gün hep sizinle olsun ;)

24 Nisan 2013 Çarşamba

Nail Art #3 Kardan Adam

Kıştan kalma bi manikürümle sizlerleyim :) Yılbaşından bi gün önce Uludağ'a grupça çıkacaktık ve ben de böyle bi hazırlık yapmak istedim. Tüm tırnaklarıma bilerek uygulamadım, bu şekilde daha kibar durur gibi gelmişti, nitekim de bence öyle oldu ;)

Color Club 952 numara Hydrangea Kiss ile 2 kat olarak tüm tırnaklarıma uyguladım. Ardından yüzük parmağıma Golden Rose 04 ile iki birbirine bitişik daire yaptım, Rapsodi 355 ile de kürdan yardımıyla şapkasını ve atkısını, gözlerini ve düğmelerini yaptım. Bu manikürü yaparken farkettim ki benim düz bi turuncum yokmuş :) Ben de Flormar Supershine 08 ile yaptım burnunu, çok da güzel oldu :)



Bu arada orta parmağıma da beyazla noktalar yaptım kar yağıyor havası versin diye :)
Tabi fotoğraf kalitesi güzel değil, maalesef ben bu manikürleri yaparken kameram çok kötüydü.. Oyüzden affınıza sığınıyorum ve arkadaki snowboard fonumla yine de biraz da olsa uyumlu bi fotoğraf çektiğimi sanıyorum :)



Umarım beğenmişsinizdir, Sizin önerileriniz neler?

23 Nisan 2013 Salı

Oje İnceleme #1 Golden Lady Nail Polish Strawberry ve Green Apple Kokulu Ojeler

Bayanlar bugün büyük ihtimalle artık haberdar olduğunuz ürünlerle karşınızdayım, ama ben de yorum yapmasam olmazdı :)
Aldığım günden beri sık kullandığım ve kokusuna doyamadığım o iki muhteşem oje.. Evet evet Golden Lady kokulu ojelerden bahsediyorum :)
Çok açık olayım Golden Lady 'nin bu kadar kaliteli ojelerinin olduğundan bi haber yaşıyordum ben 1 yıl öncesine kadar.. Ama hem çatlayan oje serisinden hem de bu kokulu ojelerinden o kadar memnun kaldım ki, tüm serilerini alabilirim :)



Ojeler tek katta rengini çok güzel veriyorlar, isteyenler 2. katı sürebilir, benim şuan tırnaklarımda tek kat var.
Kokusunu ise denemeyen arkadaşlar için söylüyorum ki, çok şey kaybediyorlar..Hiç bi markada ben bu kadar kalıcı koku görmedim.. 2 güne yakın koku burnunuza geliyor missss gibi :) Şuan ilk defa tırnaklarımda yeşil elma ve çilekliyi uyguladığım için, koku da karışınca sanırım, yememek için zor tutuyorum kendimi inanın :)
 Golden Lady aynı kokuyu benzer renklerin hepsine vermiş, Örneğin kırmızının tonlarını çilek, yeşilin tonlarını yeşil elma, beyaz, krem gibi açık renkleri hindistan cevizi, mavi tonlarını okyanus kokusu ile donatmış. Ben çok başarılı buldum, beğendiğim çok renk vardı ama bi çoğu bende başka markalarda benzer olduğu için, bende olmayan renkleri tercih edeyim dedim. Şimdi ise vazgeçemiyorum :)
Ben bu iki ojeyi bikaç ayda yarıladım bile. Eğer denememiş olanlarınız varsa hemen birer tane demiyorum bikaç tane edinsinler çünkü hiç pişman olmayacaklarına ben eminim :)

Siz başka marka kokulu oje denediniz mi? Beğendikleriniz neler?

22 Nisan 2013 Pazartesi

Makyaj çantam

Herkese merhaba!
Bugün bi çok çekilişe katıldım blogun kalabalıklığından da anlayacağınız üzre:) umarım hepsi bana çıkar hepsi benim olur :)
Şaka bi yana, bugün uzun zamandır paylaşmak istediğim yazımın fotoğraflarını sonunda çekebildim :) Ben çok sık yolculuk yapıyorum, okul için Balıkesir'e haftada 2 gün gitmek zorundayım, bu yüzden kıyafet ve günlük eşyalar bakımından sürekli bi taşınma halindeyim.
Tabi iş makyaj ve bakıma gelince biz kızların olmazsa olmazları vardır değil mi? Her an bişeylere hazır olmak zorundayız, bu sebeple ben de çantamda en azından bakım ve makyaj açısından sürekli hazır olabilmek için benimle bütünleşmiş, hep yanımda olan makyaj çantamı taşıyorum. Tabi hem bu şartları sağlayıp hem de az yer kaplayan bi çanta taşımak çok zor. Size yardımcı olabilecek bi kaç önerim var ;)


 Öncelikle makyaj çantam budur :) Gördükleriniz hepsi içine kolayca sığıyor. Bunun bi sebebi de makyaj ürünleri ve kremlerde mini boyları tercih etmeye çalışıyor olmam.



 Şimdi de içinde neler varmış bi bakalım :

  • Avon Magix Cashmere (natural beige)
  • Maybelline Dream Fresh BB krem (medium)
  • Maybelline Volum'Express Falsies Maskara (very black)
  • Avon Arabian Glow bronzlaştırıcı top allık (cool)
  • Golden Rose dipliner
  • Avon Glimmerstick Diamonds açılıp kapanabilen göz kalemi (black ice)
  • Emily long lasting dudak kalemleri (204 ve 211)
  • Golden Rose ruj (51)
  • Lancome ruj (04)
  • Avon Colour Style mini ruj (perfect peach)
  • Allık fırçası
  • Törpü ve Tırnak makası
  • Cımbız
  • Rosense mini el kremi
  • Vazelin
  • Pamuk ve kulak temizleme çöpleri
  • Tel tokalar ve sık kullandığınız toka ve lastikler



Rujlar günlük kullanım için nude tonlarda genelde, dudak kalemlerimi de onlara uygun olarak seçtim. Tester boyda kırmızı ruj da attım çantaya, ola ki akşam bi davet olur da kıyefetimden dolayı kullanmam gerekir diye.


Dediğim gibi elimden geldiğince mini boyları tercih etmeye çalışıyorum, size de küçük bir tüyo; biten göz kremimin kutusunu atmayıp vazelin koydum içine. Vazelin bi çok kreme ve balma taş çıkarır kızlar, çok çeşit denedim ama vazelinin güzelliğine çok denk gelmedim ( Tabi ki diğer özel ürünlere haksızlık etmek istemem, hem uygun hem pratik hem de kolay bulunabilirliği açısından)
Kızlar ben her şekilde belki olabilir ama gözlerime bişey sürmeden bakkala bile gidemem :) Gözler benim için önemlidir. Bu sebeple günlük kullanımda kalemsiz-rimelsiz olmam hayatta. Diplinerı da akşam planım olursa diye yanımda taşıyorum. Hoş günlükte de ince çekerek kullandığım olur ;)
Ben uzun süre cilt problemi çektim, hala da kusursuzlaşmadı maalesef... Bu yüzden kullanacağım ürün çok önemli. Günlük hayatta kesinlikle fondoten kullanmam ama bu BB kremler çıktı çıkalı hem güneşten koruması açısından hem de hafif de olsa kusurlarımı örtsün diye BB krem kullanıyorum. Bu arada allıkta tercihim çoğunlukla bronz tonlardan yana olur, saç rengim de buna etken olsa gerek ;)


Ve son olarak sıra geldi acil aksaklıklar için yanımızda taşımamız gerekenlere... Tırnaklarıma önem verdiğim önceki yazılarımdan da belli oluyordur heralde:) Törpü her an her yerde lazım olabilir:) Hızlı hızlı makyaj yapalım derken oluşacak sorunları da pamuklar sayesinde çözüyoruz. At kuyruğunu sık yaptığım için de benim sık kullandığım tokalar bunlar ;)

Tabi ki bunlar hızlı küçük çözümler için hazırlanmış bir çanta. Bikaç günlük bir seyahat ya da bir tanıdık düğününe giderken çok daha kapsamlı olmamız gerek biliyorsunuz ;) Farkındaysanız far paleti, fırçalar, bazlar ve şimdi hatırlamadığım çoğu makyaj ürünü eksik. Herkes kendi ihtiyacına göre çantasını düzenleyebilir.

Sonuç olarak, nasıl buldunuz? Ve sizin sürekli kullandığınız makyaj çantanızda neler var?

Sevgiyle kalın.. ;)

7 Nisan 2013 Pazar

Nail Art #2 Siyah Beyaz asaleti ;)

Size çok vakit harcatan ama bi o kadar da şık duran manikürlerimi takdim ederim!


Yazın pek bi boş olduğum için tırnaklarımı da uzatınca ben de youtube'ta pek bi gezinmeye başladım. Zor kesinlikle değil ama vakit bakımından baya zaman harcatıyor maalesef ...

Ama sonuca bakınca değdiğini düşünüyorum ;)

Burada videoyu göremiyorsanız, yapılışı için Tık Tık :)

Kalpli yüzük

Durup dururken, hatta televizyon izlerken elimdeki malzemeyle öylesine oynuyordum ki, birden aklıma "Acaba yüzük olur mu bundan?" sorusunu sormak geldi ve aldım karga burnunu elime, başladım eğip bükmeye.. Ne yapmam gerektiğini bile bilmiyordum, içimden kalp geldi ama malzememin boyu kısa olduğu için tek çubukla halletmem mümkün değildi, bağlantısını da belli etmemem lazımdı.. Meslek gereği yıllardır maket ve benzeri işler için el emeği yatkınlığı da var olacak ki, kısa bi sürede elimden bu çıktı :) Bağlantı noktasına da nazar boncuğunu kondurunca, tadından yenmez oldu valla :)

Anlık bişey olduğu için yapım aşamasında fotoğraflayamadım, ama en kısa zamanda başka modellerle ve tek tek yapım aşamasıyla karşınızda olmayı düşünüyorum, keza ben bu yüzüğü çok sevdim!

Şuan ince küçük kalpli ya da yıldızlı ya da başka desenlerde biçok yüzük var piyasada, 2-3 parmağımıza birden takabileceğimiz ince yüzükler...

Neden olmasın? Du ben biraz daha uğraşayım :)




Eh, benim tombul parmaklarıma pek bi kibar kaldılar ama ben yine de çok beğendim :)

Fermuar bileklik

Yine yerimde duramadım ve yapmam gereken bi çok iş olmasına rağmen tutturdum gördüğüm bişeyi yapıcam diye :)
fermuar bileklik yapımı hem çok kolay hem de çok sevimli, birkaç tanesini bi arada takabilir, rengarenk kullanabilirsiniz :) Ben şimdilik bi tane yapmakla yetindim ama eminim bu kadarla kalmayacak ;)






Buyrun efenim, umarım beğenmişsinizdir ;)

Taşlı bileklikler

Ben ki çok değil bikaç yıl önce parlak taşlı herhangi bişeyi üstümde hayatta barındırmazdım, annemin benim için beğendiği taşlı herhangi bi bluz, ya da sıralı taşlı bi kolye, mümkün değil o halde dışarı çıkmazdım.
Sanırım yaşlandım ve ben de zamanla taşlı pullu ne varsa takıp takıştırmaya başladım :)

Taş-deri kombinasyonu olan bileklikler moda malumunuz, biçok blog, yapımları hakkında detaylı bilgi vermişken ben de bunlardan kendime şıkır şıkır bileklikler yapayım dedim :)
Zincirli bilekliklerin yapımını öğrenmek isteyenler için;
buyrun tık tık
bi de burdan tık tık

Bu linkteki gibi yaptım ben taşlı deri bilekliklerimi, ama daha ince ve rengarenk iplerle de bir çok yapılışı var, ben bunu beğendim, evimdeki malzemeler de buna uygundu, siz istediğinizi tercih edebilirsiniz ;)





 Hem deneme amaçlı hem de hangisinin daha kullanışlı olduğuna bakmak için, hepsinin bağlama kısımlarını farklı yaptım. Hepsi sağlam oldu yalnız, en üstteki mıknatıslı çok daha orjinal oldu, sıcak silikon ile birleştirdim, tavsiye ederim;)






 Bu arada taşlı deri bilekliğim önceden vardı, onu çok severek almıştım, bu bileklikleri yapmak için malzeme alırken onun renklerini kullanmak istedim ki hepsini bi arada takabileyim :)





Özellikle akşam çok güzel parlıyorlar, ben çok beğendim kendilerini :)
Ya siz?